7 måneder: Godt nytt år!

Julaften var 7 mnd dagen for transplantasjonen. Desember har vært en tyngre måned igjen, etter den vellykkede jobbingen i november. Jeg har vært velig forkjølet nå rett før jul, og da jobber mitt nye immunforsvar på høygir. Problemet er at de oppfører seg som 7-åringer på fotballbanen: alle på ballen og ingen i forsvar. Så forbedringene har plutselig vært helt borte. Men nå når forkjølelsen gir seg, er og formen for oppadgående, og det er godt å merke.

Nå kan jeg igjen gå med litt høye hæler, selv om jeg tildels trenger “romantisk rullator” en god del av tiden. Jeg er spent på hvilke forbedringer jeg vil oppleve neste år, og er optimistisk med tanke på alt jeg skal gjøre i 2013.

Sola skinner ute, og jeg sitter foran tastaturet og reflekterer over året som snart er over. Jeg er så takknemlig for at jeg fikk gjennomføre HSCT. 2012 har vært et år preget av håp og optimisme, og da velger jeg å se bort fra alle tøffe tak, smerter og ekymring. De blir så ubetydelige i den store sammenhengen.

Jeg blir også overveldet av den responsen jeg har fått fra hele verden på denne bloggen. Det er så mange som har tat kontakt med meg, og jeg har fått dele skjebne med alle slags MS-ere, både de som har en fersk diagnose og de som har slitt med sykdommen i mange år. Jeg håper at jeg fortsatt kan være til inspirasjon og hjelp. Jeg blir så engasjert, og vil så gjerne hjelpe alle, men innser også at dette kan ta all tid. Jeg vil derfor forsøke å gjøre det enklere, både for dere som tar kontakt, og for min egen kapasitet. Jeg skal derfor skrive et eget kapittel på bloggen med tips for dere som selv søker HSCT-behandling for dere selv.

Så ønsker jeg dere alle sammen et riktig godt nytt år. Jeg håper at vi om et år kan skrive at norske myndigheter vil tilby HSCT for MS-pasienter også i Norge.