8 mnd: Litt flow – og litt motvind

Da er jeg på 8 mnd merket etter transplantasjonen. Det er fortsatt skikkelige oppturer og skikkelige nedturer i denne berg-og dalbanen. Jeg føler meg fortsatt veldig på egen hånd når det gjelder oppfølging og vurdering av hva som er bra å gjøre. Jeg skulle vært på Kysta i forrige uke, men oppdaget at jeg da bare ville forholdt meg til nye folk. Har utsatt det til 9 mnd kontroll, slik at jeg får kontinuitet med folk som kjenner meg fra forrige gang.  Jeg har søkt om å få refundert behandlingskostnaden, og det ser ut til å være en veldig ryddig og skikkelig prosess som er satt igang.

Jeg starter året med å rydde rundt meg, alt fra skuffer og skap, til indre opprydding og bevisstgjøring på de store spørsmål. Tror det er en nyttig prosess på alle plan, og kjenner at det hjelper på stress og bekymring.

Nyåret startet med en tur til Florida, og det var veldig bra for mestringsfølelsen. På impuls leide vi sykler, og jeg hadde den mest fantastiske flow-følelsen på lenge. Det begynner å bli et par år siden jeg syklet, så jeg var faktisk litt usikker på om jeg ville klare å holde balansen – men heisan, det var helt fantastisk! Har ikke vært fysisk aktiv sammenhengene i to timer på aldri så lenge. Så ble det sykling på asfalt og i løs sand, det ble en skikkelig treningsøkt og en fantasisk mestringsopplevelse.

Sykkel nærbilde

Jeg har nok hatt i overkant store ambisjoner for 2013. Det skulle bli det året mitt nye liv begynner. Så kom alle mine forventninger og forpliktelser kastet over meg, alt jeg må klare, alt jeg vil klare, alt jeg synes jeg burde klare, alt jeg tror at andre synes jeg burde gjøre…… Det ble en liten tur i kjelleren som sparket igang hele oppryddingsprosessen min. Nyttig 🙂

En ny forkjølelse tok skikkelig tak for et par uker siden. Det var da voldsomt til opplæringsbehov på denne nye immunforsvaret! Det blir tyngre da, men jeg har ihvertfall skjerpet med og begynt å sove masse!

Jeg har innsett at nå er det opp til meg. De negative effektene av cellegiften skal snart være ute av kroppen, når skal jeg høste effekt! Da er det bare å gjøre alt så riktig som mulig slik at remyelinisering skjer i størst mulig grad. Det betyr mental trening, fysisk trening og tilrettelegging for et godt liv.