21 mnd: Nå begynner vi å bli mange!

På mandag er det 21 mnd siden jeg fikk stamcellene tilbake. Det er 2 år og 2 uker siden jeg gikk ut offentlig og fortalte om MS’en. Nå kjenner jeg at jeg er ferdig med MS. Hverdagen min er blitt normal. Disse to årene har vært en berg-og-dalbane av dimensjoner, men nå er jeg over det. Jeg er nå opptatt av å endre tankesettet til at MS’en og de gamle MS-skadene ikke får ta så stor plass. Mitt liv nå dreier seg om å etablere en ny hverdagsplattform, hvor jobben står i fokus. Samt familien, da – vesle nydelige barnebarnet,  og min kjæreste i 34 år!

Jeg holder fortsatt foredrag om behandlingen, og blir kontaktet av meda – men nå handler det mer om verdien i denne behandlingen, og hvilken betydning dette har for alle som kommer etter meg og oss.

Jeg har ikke helt tellingen nå, men jeg tror det er nordmann nr 17 som nå er i Moskva for HSCT 🙂 Jeg har kontakt med folk som har vært på Karolinska, Haukeland, Tel Aviv, Moskva og Bangalore – og alle er optimistiske og veldig fornøyd med det alternativet og den behandlingsinstitusjonen de har valgt.

Jeg er veldig glad for at norske nevrologer nå har begynt å henvise til – og tilby – HSCT på Haukeland. Men dessverre har jeg inntrykket av at de har svært snevre inklusjonskriterier:  fersk diagnose og aggressiv utvikling. Det er kjempebra at disse pasientene får et tilbud raskt, men det er fortsatt en stor gruppe MS-ere som faller utenom dette, og som må reise utenlands for å stoppe MS-en. Vi har rett og slett ikke tid til å vente på at dette blir et godt nok tilbud i Norge. I mellomtiden er vi mange som sikrer empirisk grunnlag for vurdering av HSCT – og som blir kvitt MS-en.

http://www.dreamstime.com/royalty-free-stock-photos-concept-businessman-look-future-image30263428Jeg er evig takknemlig for at denne behandlingsmuligheten finnes.  Nyttårsforsettene mine er blitt gode vaner. Jeg er litt bakpå når det gjelder regelmessig meditasjon, men på den annen side gjør jeg yoga hver morgen og hver kveld, jeg tøyer fortsatt litt sporadisk, men jeg har et fullstendig sukkerfritt kosthold.

 

Nå fortsetter jeg å bygge opp firmaet mitt, og nyter at jeg kan holde kurs en hel dag uten å tenke på MS, og med optimisme for den videre utviklingen!