Jeg tror på en grundig hjernevask fra tid til annen!

Det er utrolig hva det er plass til i hjernen vår. Så mange gamle tanker, handlingsmønstre og holdninger vi samler på. “Vi putter det på loftet, så tar vi stilling til det senere!” Noen som kjenner seg igjen?   Men det blir så fullt der oppe, og til slutt er det ikke plass til annet enn å tenke gamle tanker om igjen.

Nå er det på tide med en skikkelig vårrengjøring i toppetasjen! Hvilke koblinger har du i hjernen som ikke er hensiktsmessig for deg lenger? Hvilke begrensninger setter du for deg selv? Jeg sammenligner ofte tanker, handlingsmønstre og automatiske reaksjoner i kroppen med oppkjørte skiløyper. De er behagelige å gå i, det går fort, og du slipper å ta stilling til hvor skiene fører deg. Men hvis du vil gjøre noe nytt, oppleve noe annet – da må vi kjøre offpiste i hjernen. Vi må lage nye koblinger, og skape nye mønstre.

For å få plass til det vi ønsker, og finne frem til det, må vi faktisk rydde bort det gamle rusket. Vaske litt grundig. HIve noen gamle mønstre rett i den svarte søppelsekken, uten å se for nøye på dem.

Så hvordan gjør man det i praksis? Du må definere en positivt språk. Hjernen forstår ikke ikke – den takler ikke negasjoner. Du må klare å sette ord på hva du ønsker. Og så må du fokusere på det hver gang hjernen vil gjøre det enkelt for seg ved å gå i de gamle løypene. Det er tøft i starten, men gir fantastisk effekt bare på noen dager, når du klarer å være konsekvent. Dvs å la de gamle skisporene snø igjen, og gå masse i de nye, så de blir raske og lette å bruke.

IMG_1714

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *